RÓLUNK

2017-ben alakult meg a KEYCOHOUSE névre keresztelt kompaktház tudásközpont és üzem Balatonvilágoson a Mathiasz Innoparkban, a régi Traubi gyár területén.  A cél magas színvonalú, előregyártott kompakt épületeket tervezése és gyártása. A cél igényes, stílusos, kimagasló minőségű termékek létrehozása, tartós alapanyagok felhasználásával.
A KEYCO saját működtetésű, integrált megoldással rendelkezik: Tervezés (engedélyeztetés)– Marketingkommunikáció (Sales)– Gyártás – Kivitelezés (üzemi és/vagy helyszíni szerelés).

A termék egyediségét a hazai piacon a csúcsminőségű CLT (Cross Laminated Timber), azaz keresztirányú rétegragasztással gyártott nagy méretű tömörfa panelekből történő termék előállítás adja. Egy modul 6 db előregyártott, egymáshoz illesztett panelből áll, ami egy statikailag rendkívül stabil és ellenálló, merev szerkezet, rendkívüli hő- és hangszigetelési adottságokkal.

A KEYCOHOUSE kompaktház bizonyíték arra, hogy az építészetben a tömör fogalma nem egyenlő a korlátozottsággal. Éppen ellenkezőleg, egy olyan alternatívát kínál, ami rugalmasan alakítható, egészséges környezetet biztosít, ezért gyorsan képes alkalmazkodni akár a folyton változó településszerkezet elvárásaihoz. Ez lehet az az épülettípus, ami képes megbirkózni a piac folyton alakuló sokszínűségével.

Az épületeink minden igényt kielégítő használhatóságot biztosítanak a nyaralótól a lakóházakon keresztül a szállodáig vagy akár irodaépület komplexumokig. Jól működhetnek kereskedelmi szálláshelyként (glampingek, kempingek, önálló apartmanházak), kollégiumként, irodaként, szociális és egészségügyi intézményként, de használható kiállítótérnek, stúdiólakásnak, pop-up store-nak, illetve egyéb kiskereskedelmi célra akár fesztiválokon is. Ideiglenesen vagy hosszú távon szinte bárhol és bármikor telepíthetők.

Jövő
A használt CLT alapú technológia illeszkedik a jövőt meghatározó klímavédelmi politikához, a fenntarthatóság követelményéhez, a decarbonizációs folyamatokhoz, és egyben alternatíva a hazai kőműves szakember hiányra. Az újhullámos moduláris építészet egyik eleme, az egyre népszerűbb előregyártott (prefabricated) – száraz technológiát képviseli.