HOMLOKZATBURKOLAT

Az alkalmazott átszellőztetett homlokzatburkolati rendszer épületfizikailag igen előnyös kialakítás amellett, hogy egyedi, design-os homlokzatképzést tesz lehetővé.

A külső burkolat nyáron megvédi a hőszigetelést és az épületet a nagy felmelegedéstől, mivel árnyékolja az épületszerkezeteket és a légrésben lévő cirkuláció hűti a hőszigeteléssel érintkező levegő hőmérsékletét. A pára-technikailag nyitott, hőszigetelt falszerkezet előnyei mellett változatos megjelenést biztosít a burkolati elemek nagy választéka és ezek táblakiosztása.

Választható homlokzatburkolat kombinációk:

  • kompaktlemez és fadeszkázat
  • Lindab előrekorcolt síklemez és fadeszkázat

 

HPL kompaktlemez

A kompaktlemez a táblás homlokzatburkolattól elvárt tulajdonságok előnyeit egyesíti önmagában, miközben egyszerűen, faipari eszközökkel, megmunkálható; nagy táblaméreteiből változatos formák, összetételének köszönhetően UV-álló és színtartó homlokzatok képezhetők.

Gyártásuk műgyantával átitatott természetes szálakból álló lapokból, magas nyomáson és magas hőmérsékleten, laminált présekben történik.

 

HPL tulajdonságok:

  • időjárás- és UV-álló
  • színtartó
  • karc- és vegyszerálló
  • ütésálló, jégesőnek ellenálló
  • könnyen tisztítható felület
  • bármilyen kültéri felhasználásra megfelel
  • fagy- és hőálló -80°C-tól 180°C-ig
  • csavarral vagy ragasztással rögzíthető

A kompaktlemez három alapszínben rendelhető (fehér, világosszürke és sötétszürke) 6 mm vastagságban. Felár ellenében széles színskála alapján választható.

Lindab előrekorcolt síklemez (SRP Click)

Az SRP Click tetőprofillal készülő tetőszerkezet és homlokzat vízzáróságát megfelelő alátéthéjazattal, a javasolt tetőhajlásszögek betartásával biztosítja.

A korcolt síklemez tetőprofil különösen jól illeszkedik a modern és skandináv stílusú épületekhez.
A színoldalon Lindab Classic bevonattal 17 különböző színben választható.

Ritkított fadeszkázat

A fadeszkázat kialakítása lehet vízszintes, függőleges vagy szögben, rögzítése szeggel, illetve csavaros kapcsolattal történik.

Rendelhető fadeszkázat típusok: borovi fenyő, vörösfenyő és hőkezelt borovi fenyő (thermowood).

A hőkezelt (thermowood) fadeszkázat esetében a tartósságot hőkezeléssel érhető el, hogy a fa kevesebb vizet tudjon megkötni. A fa sejtjei megégnek, így a sejtfalba nem képes már víz bejutni. Mivel a cukor és más rovaroknak kedvező anyag is kiég a fából, ezért nem kell tartani a rovar és gomba elterjedésétől sem. A tartósság növelése érdekében a felület 2 rétegben Remmers Pflege-Öl lenolaj alapú ápolóolajjal kerül kezelésre.

A borovi és vörösfenyő burkolat esetében a favédelem a fa élettartamára vonatkozóan rendkívül fontos. A felületkezelés főként nedvességvédelmet jelent, de a kártevők, a tűzvédelem és az esztétika szempontjából fontos része a homlokzatnak. A tartósságot növelése érdekében a fadeszkázat előzetesen Remmers Adolit BQ30 színtelen favédőszerrel kerül merítésre, majd 2 rétegben Remmers Induline GW-310 vizes bázisú vékonylazúrral felületkezelve.

Az erős napsütés által okozott UV-sugárázás és az eső a fánál egy természetes beszürkülési folyamatot indít el. A fadeszkázat felületét, ezért 3 évente ajánlott ápolni, újra kezelni.